Prireditev TVU 2021

Kako do pozitivne samopodobe - naše misli in kako jih (u)lovimo

Dobra samopodoba je temelj za vse ostale uspehe, ki si jih želimo. Dobra samopodoba se odraža v tem, da smo zadovoljni s seboj, da si zaupamo, da se znamo poslušati, da ubogamo svoje instinkte oz. jim znamo prisluhniti. Odraža se v tem, da smo mirnejši, bolj nasmejani, bolj zdravi, vitalnejši. Pa v tem, da imamo lepše odnose, živimo v večjem obilju, se znamo zabavati, smo pa tudi bolj resni, kadar je to potrebno.
Učenci spoznajo kaj samopodoba je; predvsem kaj je zdrava oziroma pozitivna samopodoba. Spoznajo tudi kako izboljšati samopodobo in kako to naredijo z najstniki ali otroci. Z navedbo vrednot ugotovijo, kaj sploh te so in kaj jim je pravzaprav v življenju pomembno. Čemu namenjajo čas, denar in energijo. Če spoznamo svoje vrednote, smo tudi bolj ozaveščeni katere veščine in kompetence imamo ali potrebujemo, da odlično opravljamo tudi svoje delo in poklic. Pogledamo si tudi kaj je karizma, lastnosti karizmatičnih ljudi in predvsem to, kako si karizmo lahko pridobimo.
Zaključimo še s prepričanji, predvsem poizkusimo ugotoviti naša omejujoča prepričanja, da jih morebiti lahko zamenjamo z bolj zdravimi in nam koristnimi.

NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Nova Gorica, Ljudska univerza Nova Gorica, Cankarjeva ulica 8, 5000 Nova Gorica
Datum: 13. 9. 2021
Čas dogodka: od 16.30 do 18.00
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Neža Grillo
Telefon: 051607259
E-naslov: neza.grillo@lung.si
PRIREDITEV IZVAJA
Petra Rutar
Goriška cesta 10, 5212 Dobrovo v Brdih, 5212 Dobrovo v Brdih
Telefon: 040 341 342
Vse prireditve >>