Prireditev TVU 2022

Uradno odprtje TVU 2022 za Mežiško dolino z osrednjo tematiko "Starajoča se družba in medgeneracijsko sodelovanje"

Kot pomembno skupno prireditev s podizvajalci bomo pripravili skupno odprtje TVU 2022, kjer bo med drugim sodeloval tudi gost doc. dr. Bojan Macuh, prof. soc. in slov. s predavanjem na temo »starajoče se družbe in povezovanja več generacij«.
Namen predavanja in razgovora z dr. Bojanom Macuhom na odprtju TVU je izpostaviti, okolju predočiti, da so aktivnosti medgeneracijskega sodelovanja, povezovanja in solidarnosti nujno potrebne za sožitje med generacijami v današnji družbi. Vse generacije morajo stopiti v korak s spremembami in se jim ustrezno prilagoditi. Razmerje med mlajšimi in starejšimi generacijami se spreminja na račun porasta starejših ljudi, kar se bo nadaljevalo tudi v prihodnje in zahteve po zavestni odločitvi za medgeneracijsko sodelovanje in povezovanje. Za razvoj družbe je pomembno, da se dosežki starejše generacije prenašajo na mlajše. Starejši imajo zelo veliko izkušenj, ki jih lahko s pridom prenašajo na mlajše. Mlajši imajo zelo veliko sodobnega znanja (računalništvo, …), ki lahko pripomore k boljši kakovosti življenja starejših. A tudi na starejših je odgovornost, da ostanejo vedoželjni in ne delujejo izključujoče.
Župan dr. Tomaž Rožen bo spregovoril o problematiki staranja občanov in občank ter o dobrih praksah medgeneracijskega povezovanja in sodelovanja na Ravnah na Koroškem. Program bo obogaten z glasbenimi točkami Glasbene šole Ravne na Koroškem. Dogodek pa bo posnela lokalna kabelska televizija in ga predvajala na Ravnah na Koroškem in na Prevaljah.

NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Ravne na Koroškem, Smeri, d.o.o., Koroška cesta 14, 2390 Ravne na Koroškem
Datum: 13. 5. 2022
Čas dogodka: od 11.00 do 13.30
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Ana Pavše
Telefon: 02 62 00 882
E-naslov: ana.pavse@smeri.si
PRIREDITEV IZVAJA
Smeri, izobraževanje, svetovanje in razvoj, d.o.o.
Koroška 14, 2390 Ravne na Koroškem
Telefon: 02 822 0631
E-naslov: info@smeri.si
Spletna stran: http://www.smeri.si
Vse prireditve >>