Prireditev TVU 2021

Pot do refleksije umetniških poti umetnikov na filmskem platnu (projekcija filma in predavanje dr. Uroša Zavodnika)

Filmska umetnost združuje vse ostale umetnosti kot sedma umetnost, hkrati omogoča refleksijo umetniških poti različnih umetnikov (slikarjev, glasbenikov, plesalcev, igralcev idr.) kot filmskih protagonistov na velikem filmskem platnu ter s tem njihovo še večjo prepoznavnost v svetu. Picassa je pred filmsko kamero postavil Henri-Georges Clouzot, pred filmsko kamero režiserja Uroša Zavodnika, če se omejimo na slikarsko umetnost, se je zvrstilo že nekaj slovenskih in tujih umetnikov: Jože Ciuha, Stojan Brezočnik, Pino Poggi, Jarg Geismar, Tilen Žbona, Oto Rimele, Srečo Dragan, Peter Ciuha idr. Predavanje "Pot do refleksije umetniških poti umetnikov na filmskem platnu" bo spremljala projekcija filma »Stojan Brezočnik – Izgubljeno srce«, ki je bil posnet v umetnikovem ateljeju in v KC Ravne, KGLU – Galeriji Ravne, s prisotnostjo umetnika na projekciji oziroma predavanju.
NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Ravne na Koroškem, Kulturni center Ravne in KGLU Galerija Ravne, Gledališka pot 1, 2390 Ravne na Koroškem
Datum: 6. 9. 2021–10. 10. 2021
Čas dogodka: ob 12.30
Opomba: Dogodek je bil napovedan za 30. 9., a bo zaradi bolezni prestavljen. Za točen datum in uro izvedbo se obrnite na Uroša Zavodnika (031 405 873).
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Uroš Zavodnik
Telefon: 031 405 873
E-naslov: uros.zavodnik@gmail.com
PRIREDITEV IZVAJA
Koroška akademija znanosti in umetnosti
Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec, 2380 Slovenj Gradec
Telefon: 041 759 585
E-naslov: info@kazu.si
Spletna stran: http://kazu.si/
Vse prireditve >>