Prireditev TVU 2024

Obnovimo znanja in veščine prve pomoči: Najnujneši ukrepi prve pomoči

Znanja in veščine prve pomoči morajo biti dostopna vsakomur, saj so ta pomemben gradbeni element k zagotavljanju osebne varnosti in varnosti lokalne skupnosti. Tako s skupnimi močmi pomembno prispevamo k uresničevanju Strategije Mednarodne federacije društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca do leta 2030, katere cilji so zmanjšati negativen učinek nesreč, števila umrlih in obolelih ter povečati kapacitete lokalne skupnosti in družbe.

Zaradi pomanjkanja pravočasne ali neustrezne prve pomoči vsako leto umre oziroma utrpi zdravstvene posledice na milijone ljudi. Prva pomoč z oživljanjem je ključno dejanje za učinkovito in hitro zdravljenje poškodb in bolezni, s čimer se poveča možnost preživetja.

Z namenom opolnomočenja posameznikov ter dviga njihove samozavesti za dajanje prve pomoči je Rdeči križ Slovenije oblikoval dva (2) krajša programa usposabljanja, oba v obsegu štirih (4) pedagoških ur. Posameznik tako pridobi oz. obnovi ključne informacije, ki so pomembne za prepoznavo življenjsko ogrožujočih stanj, ter informacije o izvajanju najnujnejših ukrepov prve pomoči. Prvi program ponuja informacije, pomembne za dajanje prve pomoči najmlajšim, drugi pa za splošno laično populacijo.

Rdeči križ Slovenije ima dolgoletno tradicijo podajanja znanj in veščin prve pomoči. V sodelovanju s Strokovnim centrom za prvo pomoč pri Rdečem križu Slovenije skrbi za implementacijo novosti v vse ravni usposabljanj s pomočjo licenciranih predavateljev prve pomoči RKS, ki delujejo na 56 RKS – Območnih združenjih. S skupnimi močmi stremimo k zagotavljanju visoko kakovostnih programov usposabljanj, ki posamezniku ponudijo širok spekter znanj in veščin prve pomoči za vsakodnevno uporabo.

Za udeležbo je potrebna prijava preko povezave: https://prijave.snipi.si/eKNBuWhLn2
NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Ljubljana, Cene Štupar - CILJ, Ul. Ambrožiča Novljana 5
Datum: 11. 6. 2024
Čas dogodka: od 15.00 do 18.00
Opomba: Za udeležbo je potrebna prijava preko povezave: https://prijave.snipi.si/eKNBuWhLn2
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Željko Malić
Telefon: 040591859
E-naslov: zeljko.malic@rks.si
PRIREDITEV IZVAJA
Rdeči križ Slovenije - zveza združenj
Mirje 19, 1000 Ljubljana
Telefon: 040 774 103
Spletna stran: https://www.rks.si/
Vse prireditve >>
The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility. Skip to content