Zdrav duh v zdravem telesu

Vseživljenjsko učenje je več kot le pridobivanje znanja. Za ravnovesje našega duševnega in telesnega zdravja je treba poskrbeti za oboje – telo in duha. Če smo telesno pripravljeni, zmoremo več napora in če smo razgledani, razumemo, čemu je fizična dejavnost pomembna.

V zadnjem času se je izkazalo, da premalo vemo o svojem zdravju ali ga celo zanemarjamo. V potrošniški družbi pozabljamo, da je ‘preprečevati bolje kot zdraviti’. Pomembno sredstvo za preprečevanje bolezni je poleg zdrave prehrane tudi zadostna telesna kondicija. O vsem tem se je treba izobraževati in učiti, da bomo razumeli, katere dejavnosti so primerne za posameznika določene konstitucije v določenem življenjskem obdobju.

Pridobivanje kondicije in novega znanja imata še nekaj skupnega: motivacijo. Posameznik, ki odkrije moč in radost učenja, išče nove in nove poti k znanju. Prav tako tisti, ki odkrije način rekreacije oz. gibanja, ki mu ustreza, namesto izgovorov vedno najde čas zanj.

V to kategorijo sodijo dogodki TVU, ki povezujejo znanje, gibanje, zdravo prehrano in druge elemente zdravja: izleti, pohodi, ples, telovadba za različne ali vse generacije, predavanja o zdravem načinu življenja in krepitvi zdravja.

Dogodki TVU, povezani s to skupno akcijo TVU 2022, so na voljo tukaj.

Skip to content