Prireditev TVU 2023

Interaktivno predavanje dr. Mihe Kosa iz Hiše eksperimentov: Dvomologija

Navdih za pedagoške delavce. Kako v učencih prebuditi učečo radovednost, ki jih bo vodila kot vseživljenjska lastnost in radost?

Kratko o Dvomologiji
Dvomologija ni predavanje, Dvomologija ni šov, Dvomologija je dogodivščina, je pogovor, je diskusija, je hec, ampak zelo resen, je … je za tiste, ki vse vedo, za tiste, ki mislijo, da nič ne vedo in za tiste, ki dvomijo v prve, druge in vase. Dvomologija vključuje zdravo kmečko pamet, morda zgolj pamet, še bolje – kritični razmislek. Je malce kravžljanja možganov, da se kakšen vozel sprosti in kak nov naredi. Dvomologija ni nič brez vas in vaše interakcije. Se bomo pa imeli lepo. Morda dvomite v to? Prav. Tudi to je del Dvomologije.

Kratko o dr. Mihi Kosu
V Sloveniji imamo Hišo eksperimentov zaradi njega in njegove vizije, ki se mu je porodila pred približno tridesetimi leti. Dr. Miha Kos je s skupino še nekaterih somišljenikov, študijskih prijateljev, vpeljal v slovenski prostor eksperimente, fizikalne poizkuse in tudi poizkuse iz drugih ved, ki javnosti vseh generacij približujejo znanost in vabijo k radovednosti, k vse učeči družbi. V Hiši eksperimentov nočejo učiti, hočejo navduševati za učenje, pomagati, da se ljudje sami opolnomočimo na področju kritičnega sklepanja in razmišljanja.

Prijavnica: https://forms.gle/7EfUceDvCxeGXdJz9
NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Slovenj Gradec, Druga OŠ Slovenj Gradec, Kopališka ulica 29, 2380 Slovenj Gradec
Datum: 10. 5. 2023
Čas dogodka: ob 14.00
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Janja Bartelj
Telefon: 070 601 765
E-naslov: janja.bartelj@mocis.si
PRIREDITEV IZVAJA
MOCIS, Center za izobraževanje odraslih Slovenj Gradec
Meškova ulica 21, 2380 Slovenj Gradec
Telefon: 02 88 46 400
E-naslov: info@mocis.si
Spletna stran: http://www.mocis.si
Vse prireditve >>