Prireditev TVU 2023

Najnujnejši ukrepi prve pomoči

Znanja in veščine prve pomoči morajo biti dostopna vsakomur, saj so ta pomemben gradbeni element k zagotavljanju osebne varnosti in varnosti lokalne skupnosti. Tako s skupnimi močmi pomembno prispevamo k uresničevanju Strategije 2030, katere cilji so zmanjšati negativen učinek nesreč, števila umrlih in obolelih ter povečati kapacitete lokalne skupnosti in družbe.

Zaradi pomanjkanja pravočasne ali neustrezne prve pomoči vsako leto umre oziroma utrpi zdravstvene posledice na milijone ljudi. Prva pomoč z oživljanjem je ključno dejanje za učinkovito in hitro zdravljenje poškodb in bolezni, s čimer se poveča možnost preživetja.

Z namenom opolnomočenja posameznikov ter dviga njihove samozavesti za dajanje prve pomoči je Rdeči križ Slovenije oblikoval krajši program usposabljanja, v obsegu štirih (4) pedagoških ur. Posameznik tako pridobi ključne informacije, ki so pomembne za prepoznavo življenjsko ogrožujočih stanj, ter informacije o izvajanju najnujnejših ukrepov prve pomoči.

Rdeči križ Slovenije ima dolgoletno tradicijo podajanja znanj in veščin prve pomoči. V sodelovanju s Strokovnim centrom za prvo pomoč pri Rdečem križu Slovenije skrbi za implementacijo novosti v vse ravni usposabljanj s pomočjo licenciranih predavateljev prve pomoči RKS, ki delujejo na 56 RKS – Območnih združenjih. S skupnimi močmi stremimo k zagotavljanju visoko kakovostnih programov usposabljanj, ki posamezniku ponudijo širok spekter znanj in veščin prve pomoči za vsakodnevno uporabo

NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMINA PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Ljubljana, Cene Štupar - CILJ, Ul. Ambrožiča Novljana 5
Datum: 12. 6. 2023
Čas dogodka: od 10.00 do 13.30
Opomba: Usposabljanje bo izvedeno za zaključeno skupino.
 
Lokacija dogodka: Ljubljana, Cene Štupar - CILJ, Ul. Ambrožiča Novljana 5
Datum: 15. 6. 2023
Čas dogodka: od 10.00 do 13.30
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Željko Malić
Telefon: 040 591 859
E-naslov: Zeljko.Malic@rks.si
PRIREDITEV IZVAJA
Rdeči križ Slovenije - zveza združenj
Mirje 19, 1000 Ljubljana
Telefon: 040 774 103
Vse prireditve >>