Osebne (čustvene) in medosebne spretnosti

Vsak človek je odgovoren zase, poskrbeti mora (tudi) za svoje duševno zdravje. To je pomembno tako za posameznike, posebno tiste, ki se soočajo s težkimi izzivi sodobnega časa, kot za izobraževalce. Ti lahko namreč dobro poskrbijo za svoje udeležence, le če sami čutijo ravnovesje med delom in prostim časom, nalogami in njihovimi rešitvami, če najdejo smisel in zadovoljstvo v delovnem in zasebnem življenju. Nujnost uravnoteženega razvoja tako kognitivnih kot socialnih in čustvenih spretnosti za uspeh med izobraževanjem in sicer v življenju poudarja tudi OECD.

Kdor je celostno krepak, je dober, celo najboljši – zase in za druge! O zdravju, ki zajema telo in duha in še kaj, se vse premalo pogovarjamo, tega se vse premalo učimo. Še vedno ne znamo/zmoremo priznati svoje ranljivosti. Namen te skupne akcije TVU je pomagati udeležencem (in sebi) na poti k zavedanju o svoji majhnosti in iskanju tistega, kar nas zares krepi in nam zagotavlja blagostanje. Dolgoročno, z učinki na mnogih področjih, individualno in v skupnostih, ki nas opredeljujejo. Med dogodke te skupne akcije zato vpišite delavnice, pogovore, timbildinge, predavanja, projekcije in druge dogodke, ki bodo v ospredje postavili osebno rast, krepitev medosebnih spretnosti, razvijanje čustvene inteligence, empatičnosti ipd.

Dogodki TVU, povezani s to skupno akcijo TVU 2023, so na voljo tukaj.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility. Skip to content