Parada učenja – dan učečih se skupnosti

Plakat Parada učenja 2021​Parada učenja (PU) se je v obdobju 2012–2015 razvijala in sofinancirala v okviru projekta Uresničevanje prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO). V naslednjih letih je bila uspešno izpeljana na okrog 15 prizoriščih v okviru nacionalne podpore projektu TVU. Tudi letos je Parada učenja – Dan učečih se skupnosti potrdila svojo osrednjo vlogo v TVU. Dvanajst od njenih 15 nosilcev v letu 2021 bo prejelo denarno podporo MIZŠ.

Medtem ko bodo druga prizorišča TVU razpršena po času (od 6. septembra do 10. oktobra) in kraju (od mest do podeželja, od učilnic do prireditev na prostem), bo Parado učenja odlikovalo zgoščeno dogajanje v središčih mestnih in drugih večjih skupnosti. Izpeljave PU v različnih krajih po Sloveniji bodo organizirane 15. septembra 2021.

Verjamemo, da bomo letos lahko sledili temeljni zasnovi PU, tako da bodo dogodki tekli v živo, na trgih in drugih javnih mestih bodo mimoidoče vabile stojnice, delavnice, multimedijske predstavitve pa tudi strokovni dogodki v bližnjih ulicah in učnih kotičkih. Marsikje bodo potekale tudi številne spremljevalne dejavnosti, kot so natečaji, razstave in podobno. PU bo močno podprta tudi z objavami na družbenih omrežjih in v javnih medijih.

Na PU se bodo srečevali ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem. Živahen utrip, barvitost, obilo radovednosti, ponosa, upanja … vse to bo mogoče doživeti v družbi zagovornikov in uresničevalcev kulture vseživljenjskosti učenja. Sodelovali bodo pripadniki vseh generacij.

Seznam izvedb Parade učenja 2021 z njihovimi nosilci in s povezavami na programe (ti so v pripravi):

 1. PU Ajdovščina; nosilec LU Ajdovščina: program
 2. PU Črnomelj; nosilec ZIK Črnomelj: program
 3. PU Jesenice; nosilec LU Jesenice: program
 4. PU Kranj; nosilec LU Kranj: program
 5. PU Krško; nosilec LU Krško: program
 6. PU Medvode (Tržnica znanj); nosilec KD Sejalec umetnosti: program
 7. PU Murska Sobota; nosilec LU Murska Sobota: program
 8. PU Nova Gorica; nosilec LU Nova Gorica: program
 9. PU Novo mesto; nosilec RIC Novo mesto: program
 10. PU Ormož; nosilec LU Ormož: program
 11. PU Slovenj Gradec; nosilec MOCIS Slovenj Gradec: program
 12. PU Slovenska Bistrica; nosilec LU Slovenska Bistrica: program
 13. PU Šmarje pri Jelšah; nosilec Knjižnica Šmarje pri Jelšah: program
 14. PU Velenje; nosilec AZ LU Velenje: program
 15. PU Zagorje ob Savi; nosilec Zasavska ljudska univerza: program

Dogodki TVU, povezani s to skupno akcijo TVU 2021, so na voljo tukaj.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility. Skip to content