Select Page

18. maja bo Parada učenja, ki se je v obdobju 2013–2015 razvijala v projektu Uresničevanje Evropskega programa za učenje odraslih, zaživela na 13 prizoriščih po vsej Sloveniji. Na mestnih trgih in drugih javnih mestih bodo vabile stojnice in navduševali odrski nastopi, obiskovalci se bodo vključevali v delavnice, organizatorji pa se bodo skupaj s partnerji na lokalni ravni lotili tudi raznih spremljajočih dejavnosti (natečajev, razstav ipd.), ki bodo časovno in krajevno presegale Parado učenja.

Programi in nosilci Parade učenja 2016:

 1. Črnomelj (nosilec: ZIK Črnomelj)
 2. Jesenice (nosilka: LU Jesenice)
 3. Kranj (nosilka: LU Kranj)
 4. Maribor (nosilec: AZ Maribor Ljudska univerza)
 5. Murska Sobota (nosilka: LU Murska Sobota)
 6. Nova Gorica (nosilka: LU Nova Gorica)
 7. Novo mesto (nosilec: RIC Novo mesto)
 8. Postojna (nosilka: LU Postojna)
 9. Radeče (nosilec: KTRC Radeče)
 10. Slovenj Gradec (nosilec: MOCIS center za izobraževanje odraslih)
 11. Šmarje pri Jelšah (nosilka: Knjižnica Šmarje pri Jelšah)
 12. Velenje (nosilec: AZ LU Velenje)
 13. Žalec (nosilka: UPI-LU Žalec)

 

ikona_link_graySeznam dogodkov akcije
v koledarju prireditev TVU 2016 >>

ikona_akcija2016_pu_1Zgoščeni festivalski dogodki v središčih mestnih in drugih skupnosti, kjer se bodo srečali ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem.

ikona_akcija2016_pu_2Ozaveščanje o pomenu učenja, informiranje o priložnostih in učinkih, povezovanje deležnikov v učečo se skupnost ter navduševanje z zgledi.

ikona_akcija2016_pu_4Stojnice, delavnice, nastopi na odrih, učni kotički, multimedijske predstavitve, spremljevalne dejavnosti (strokovni dogodki, natečaji …).

ikona_akcija2016_pu_5Poiščite 18. maja prizorišča Parade učenja po vsej državi in se pomešajte med zagovornike in uresničevalce kulture vseživljenjskosti učenja!