Parada učenja – Dan učečih se skupnosti (15. maj 2019)

Parada učenja (PU) se je v obdobju 2012–2015 razvijala in sofinancirala v okviru projekta Uresničevanje prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO). V naslednjih treh letih je bila uspešno izpeljana na 15 prizoriščih v okviru nacionalne podpore projektu TVU. Tudi letos Parada učenja – Dan učečih se skupnosti ohranja svojo osrednjo vlogo v TVU, njenih 17 nosilcev v letu 2019 je bilo izbranih na razpisu MIZŠ.

Izpeljave PU v 17 krajih po Sloveniji bodo organizirane na isti dan – 15. maja 2019. Na trgih in drugih javnih mestih bodo mimoidoče vabili stojnice, delavnice, nastopi na odrih, multimedijske predstavitve pa tudi strokovni dogodki v bližnjih ulicah in učnih kotičkih. Marsikje bodo potekale tudi številne spremljevalne dejavnosti, kot so natečaji, razstave in podobno. Parada učenja bo močno podprta tudi z objavami na družbenih omrežjih. Sodelovali bodo pripadniki vseh generacij.

Medtem ko bodo druga prizorišča TVU razpršena po času (od 10. maja do 30. junija) in kraju (od mest do podeželja, od učilnic do prireditev na prostem …), bodo Parade učenja zgoščeni dogodki v središčih mestnih in drugih skupnosti. Tam se bodo srečevali ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem. Živahen utrip, barvitost, obilo radovednosti, ponosa, upanja … Vse to bo mogoče doživeti v družbi zagovornikov in uresničevalcev kulture vseživljenjskosti učenja.

Kontaktni osebi: Erika Brenk in mag. Zvonka Pangerc Pahernik, ACS, T: +386 1 5842 570 in +386 1 5842 567, E: erika.brenk@acs.si in zvonka.pangerc@acs.si.